neylerse mevlam eyler neylerse güzel eyler

CSS3'ün ne olduğunu açıklamadan önce CSS'in ne olduğunu bilmekte fayda var.

Açılımı Cascading Style Sheets olan CSS dilimizde Basamaklı Stil Sayfaları anlamına gelmektedir. HTML ile yazılan kodların görsel açıdan daha zengin olmasını sağlamak için kullanılır. Örneğin; CSS ile paragrafların metin renklerini tek bir noktadan değiştirebilirsiniz. Burası önemlidir; çünkü CSS piyasaya çıkmadan önce her bir HTML etiketi için ayrı ayrı stil tanımlaması yapmamız gerekiyordu. CSS ile birlikte bu sorun ortadan kalktı. Artık tek bir dosya ile tüm sayfalarımızdaki içerikleri şekillendirebiliriz.
CSS'nin ilk harfi olan cascading (basamaklı) terimi ise ismini hiyerarşik olarak istenilen nesneye basamak basamak ulaşılabilir olmasından almaktadır. Örneğin bir alan (div) içindeki bir paragrafın ilk satırına
div > p:first-line basamak yolu ile kolayca ulaşılabilir ve ulaşılan bu satır, tek bir kod satırı ile projenin tüm sayfalarında görsel olarak değiştirilebilir.

CSS3, CSS'in daha önceki sürümleri üzerine geliştirilmiş üçüncü ve son sürümüdür. Bu sürüm ile birlikte @media-queries, box-shadow, text-shadow, translate, transform, transition gibi birçok güzel özellik gelmiş, artık web siteleri görsel açıdan daha güçlü bir konuma erişmiştir.

Post a Comment

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız

Previous Post Next Post